Mozamunda

Mozamunda is niet zomaar creativiteit, maar creativiteit gevoed door zingeving en liefde.

Mozamunda is mijn woord, mijn passie, mijn juweel.

Door de jaren heen gaan we steeds meer aandacht leggen op het personaliseren van een zwangerschap en van een geboorte. Denk aan de vele bolle buiken fotosessies die er plaatsvinden. 

Bij het afscheid nemen van een dierbare, proberen we de toespraak persoonlijk te maken, door anekdotes en muziek. Dit is een mooie verandering, want het is zo belangrijk voor de persoon in kwestie en voor de nabestaanden om een eervol en persoonlijk afscheid te creeëren. 

Precies bij deze dingen ligt mijn passie, maar naar mijn idee zijn er meer mogelijkheden dan alleen een fotosessie bij een zwangerschap en een persoonlijke toespraak op een begrafenis of crematie.

 

Mamamozaïk

Je kunt bij mij terecht voor Mamamozaïk. Dit is een gipsafdruk van je zwangere buik, gedecoreerd met mozaïk naar jouw wens. Je buik wordt ingegipst, als deze enigszins gedroogd is, kan deze er gemakkelijk afgehaald worden. Nadat de afdruk geheel gedroogd is, ga ik ermee aan de slag. Je mag hierin mij de vrije hand geven of je mag aangeven of er specifieke kleuren of vormen zijn die graag wilt laten terugkomen. Ik kan uiteraard met je meedenken en zo komen we tot een ontwerp.

Je zwangere buik wordt een tastbaar kunstwerk voor liefdevolle herinneringen. Een mooi cadeau voor jezelf of om cadeau te geven.

 

 

Voor meer informatie over de mamamozaïk en de prijzen, kan je telefonisch of per mail contact met me opnemen.

Gedenkstenen en schilderijen

In Mozamunda zit ook herinnering. Herinneringen en aandenken zijn voor ons mensen vaak erg belangrijk. Een t-shirt, een sierraad, zelfs een tandenborstel van onze overleden dierbare kan ons troost en kracht bieden. Soms is het fijn om een gedachte, een emotie of een herinnering tastbaar te maken in kunst. Met mijn schilder en beeldhouw talent wil ik dit voor mensen mogelijk maken. Na een gesprek ga ik aan de slag. Ik gebruik jouw verhaal en jouw emotie om een schitterend kunstwerk te maken wat troost een mooi aandenken biedt. Dit kan een beeld zijn, een schilderij, een mozaïkwerk of een gedenkplaat.

Ook hierbij is het mogelijk om dit samen te doen, of je kunt het zelf doen met mijn begeleiding.

Voor meer informatie over de gedenkstenen en schilderijen en de prijzen, kan je telefonisch of per mail contact met me opnemen.

 

Doodskistbeschildering

En zoals we nieuwe zieltjes verwelkomen in ons leven, moeten we helaas ook afscheid nemen. Dat is de andere kant van de medaille van Mozamunda.

Hierin is veel mogelijk en ik volg geen duidelijke richtlijnen. Dit proces gaat zoals het gaat en wordt door het grootste gedeelte bepaald door de wensen van de nabestaanden of de persoon zelf.

Het is mogelijk dat je weet dat je binnen afzienbare tijd afscheid moet nemen van je leven met je dierbaren. Misschien ben je al bezig met je afscheid, want als je er nog bent, is het fijn om hier zelf je stempel op te drukken. Bij mozamunda is het mogelijk om zelf je kist te beschilderen, zodat deze dan helemaal bij je past. Dit kan een stukje helpen bij het acceptatieproces. Je kan dit zelf doen of ik kan je erbij helpen. Ook is het mogelijk om dit samen met anderen te doen, met mensen die voor jou dierbaar zijn. Uiteraard is het ook mogelijk om mij een opdracht te geven zodat ik hem beschilder zoals jij wenst.

Een sterfte is echter vaak niet voorzien. Bij mozamunda is het ook mogelijk om na het sterven en voor het afscheid de kist van jouw dierbare te personaliseren. Ook hier is het mogelijk om dat alleen te doen, samen met elkaar, samen met mij of je kunt mij een opdracht geven.

 

 

 

Jaimy

Wanneer Jaimy geboren werd kwam hij terecht in een warm nest, een vrolijk kleurrijke kamer, wiegje gedekt. Nooit gedacht dat de dag zou komen dat hij er niet meer zou zijn. Het leven lachte ons toe, daar kwam abrupt een eind aan. Machteloosheid, verdriet, we belanden in een ware hel. Het leven is hard maar je moet door. De begrafenisondernemer stond de volgende dag al op de stoep. Binnen 3 uur moet je keuzes maken over zaken waar je helemaal niet mee bezig wilt zijn. Het is een nachtmerrie en het enige wat je wil doen is wakker worden. Een kist uitzoeken, het volgende boekje komt uit de tas. We kiezen er maar één uit, wetend wat onze vraag aan Edith zal zijn. Edith heeft geen bedenktijd nodig via de begrafenisondernemer word de kist bij naar atelier gebracht. De dagen die volgen gaan wij regelmatig kijken en zien hoe de kist veranderd in een kist die voor ons bij Jaimy past.

De beschildering geeft Jaimy weer. De lucht: hij hield ervan om samen naar de wolken te kijken. De heide: hij was dol op de natuur en alles wat ermee te maken had. De heide was een van zijn favoriete plekken om samen met vrienden spelen of om even alleen te zijn. Perfect gevangen: een silhouet van Jaimy en Niels (zijn maat) die Imre uitlaten op de hei. Je kind in zijn laatste rustplek leggen is een is een hels karwei. Maar zoals het wiegje, was deze kist speciaal voor Jaimy met liefde gemaakt. De kist omringt door zijn eigen spullen, knuffels en bloem bood tijdens de crematie een rust. Niet pontificaal maar subtiel aanwezig.

We zijn inmiddels een jaar verder en hebben in de tuin een mooi plekje voor Jaimy gecreëerd. Wij hebben een steen gezocht, in kleuren die bij hem paste. Edith is gaan beeldhouwen en heeft de steen zijn werk laten doen, met als gevolg een prachtige vis. Vissen was ook een grote passie van Jaimy. Hierin zit een kokertje met zijn as. Buiten in de natuur, maar toch heel dichtbij.

 

Voor meer informatie over de beschildering van doodskisten en de prijzen, kan je telefonisch of per mail contact met me opnemen.